a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Image Alt

Social teambuilding voor bedrijven

Wat houdt een social teambuilding voor bedrijven in?

Wij bieden je de kans om als bedrijf mee te bouwen aan onze missie. Op Fonkeldagen helpen we onze  gehandicapte of langdurig zieke kinderen, onze Goudhaantjes en hun gezin om hun talenten te ontdekken en te fonkelen. Door daaraan deel te nemen, geef je een duwtje in de rug van mensen die heel wat zorgen hebben. Bovendien krijg je er ook iets voor terug! Deelnemen aan onze social teambuilding draagt bij tot een sterkere teamgeest. Je medewerkers leren zichzelf en elkaar tijdens zo’n Fonkeldag op een heel andere manier kennen. Het belooft een unieke en waardevolle ervaring te worden.

Hoe verloopt die social teambuilding?

Stap 1

De Kick-off meeting

Stap 2

Het intakegesprek

Stap 3

De planningsdag

Stap 4

De Fonkeldag

Stap 5

Het nabezoek

Stap 6

De terugblik en evaluatie

STAP 1

De kick-off meeting

Tijdens die meeting krijgen alle deelnemende medewerkers een briefing. We geven een korte toelichting over onze werking en doelstellingen en over de opzet van de Fonkeldagen. Ook bespreken we het verloop van de teambuilding.

STAP 2

Het intakegesprek met het gezin

De invulling van de Fonkeldag gebeurt op basis van de talenten en interesses van het gezin. Die ontdekken we tijdens een intakegesprek zodat we gepaste activiteiten en workshops kunnen organiseren. Dat intakegesprek neemt de medewerker van je bedrijf en een vrijwilliger van onze vzw onder de loep. Uiteraard houden we ook hier weer rekening met de privacy van onze Goudhaantjes.

STAP 3

De planningsdag

We verzamelen ons gedurende een hele dag om het verloop van de Fonkeldag te bespreken. Op die dag stellen we samen een planning op en een draaiboek met de invulling van de dag. Verder bepalen we hoe we de rollen verdelen en wie we moeten benaderen om de Fonkeldag mogelijk te maken. We ontwikkelen eventueel ook een alternatief scenario. Vervolgens gaan de medewerkers van je bedrijf echt aan de slag. Ze gaan op zoek naar een eventlocatie, regelen de workshops en contacteren vrijwilligers.

STAP 4

De Fonkeldag

Een uur voor de Goudhaantjes aankomen, briefen we alle projectmedewerkers een laatste keer. Iedereen ontvangt zijn of haar persoonlijke draaiboek van het gezin dat hij of zij die dag begeleidt. Van het welkomstmoment tot het afscheid staat je medewerker nauw in contact met zijn of haar Goudhaantjesgezin. Zo maken ze de impact van een Fonkeldag vanop de eerste rij mee: een unieke ervaring.

STAP 5

Het nabezoek

Een paar weken na de Fonkeldag gaat het Fonkelteam met het beeldmateriaal op nabezoek bij de Goudhaantjesgezinnen. Dat mag elke medewerker van je bedrijf doen bij het gezin dat hij of zij begeleid heeft. Zo kunnen ze samen nagenieten en hun mooie herinneringen delen.

STAP 6

De terugblik & evaluatie

In een laatste fase van de social teambuilding nodigen we je medewerkers uit om hun ervaringen te delen. Die terugblik zorgt voor een hecht moment dat je medewerkers dichter bij elkaar brengt.

We bieden je medewerkers de mogelijkheid om een actieve rol op te nemen in het verdere verloop van het Fonkeltraject als ze dat wensen.

Share
Share