a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Image Alt

Hoe het begon

Waar vonden wij onze inspiratie?

Hindernissenparcours

Als ouder van drie kinderen, waarvan twee Goudhaantjes, hebben mijn man en ik vanop de eerste rij ervaren wat het betekent om een goudhaantje in je gezin te hebben. Het langdurig ziek of gehandicapt zijn, de behandelingen, het anders-zijn… Het willen en toch niet mee kunnen op ‘gewone’ schooluitstapjes of sportdagen. De lange periodes van ziekenhuisopnames. Het telkens opnieuw omtoveren van een ziekenhuiskamer naar een min of meer ‘gezellige huiskamer’… Het isolement…

 

Behoefte aan een volmondig ja

Door een grote reis te plannen naar Amerika met ons gezin, wilde ik het patroon van beperkingen doorbreken. Ik zag het al voor mij: wij in een coole mobilhome, de hele westkust afrijden, stoppen waar we maar wilden, samen naar duizelingwekkende zonsondergangen kijken, ons geluk beproeven in Las Vegas. En guess what? We did it! Het was een wild plan, maar we gingen ervoor. Ziekte of handicap zou ons niet tegenhouden. We voelden ons echte winnaars. Vrienden en familie waren verbaasd over ons lef. Maar we hadden vooral onszelf uitgedaagd. En vooral: we hadden gewonnen.

Goudhaantjes avant la lettre

Goudhaantjes bestond toen nog niet, maar de eerste steen werd gelegd tijdens die rondreis in Amerika. Ik zag mijn eigen Goudhaantjes openbloeien. Ze “beklommen” bergen, waren schitterende co-piloten en de tofste reisgenoten ooit. We voelden ons sterker verbonden dan ooit als gezin. Wij waren ontdekkingsreizigers. Meer nog: we waren pioniers. We waren moedig, en konden alles aan.

De geboorte van Goudhaantjes

Hoe kon ik die fantastische beleving vasthouden? En wat als ik nu eens meer Goudhaantjes bij hun talent zou kunnen brengen? Wat als ik nu eens een vzw zou starten die het talent van kinderen met een ziekte of handicap een boost zou geven? Bij deze gedachte werd ik instant enthousiast. Ik voelde me alsof ik het grote lot gewonnen had. En een jaar later zijn we zover. Goudhaantjes, here we come.! Met mijn eigen persoonlijke Goudhaantjes in het achterhoofd, hoop ik om Goudhaantjes-gezinnen mooie blijvende herinneringen en connecties aan te bieden de volgende jaren. Laat al dat gouden talent maar opborrelen!

Share
Share