a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Image Alt

Over Goudhaantjes

Wie is vzw Goudhaantjes?

Vzw Goudhaantjes.com is een vereniging die kinderen met een ernstige handicap of ziekte aanmoedigt om hun uniek talent te vinden. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen er samen met hun gezin en andere kinderen, ontdekken hoe ze kunnen fonkelen en inspireren.

Onze Goudhaantjes

Jonge, beloftevolle talenten in de voetbal of de bedrijfswereld worden wel eens goudhaantjes genoemd. Maar wat als je nu ziek bent of gehandicapt, en veel meer moet doen om je talenten te ontdekken? Dan ben je toch pas een echt goudhaantje! Onze goudhaantjes moeten soms een lange reis afleggen naar hun talent. Niet omdat ze minder talent hebben, wel omdat ze meer obstakels moeten overwinnen om tot bij hun talent te geraken.

Goudhaantjes - Fonkelende talenten

Je talent ontdekken werkt als een gouden toverveertje. Goudhaantjes die zich bewust worden van hun talent, winnen aan eigenwaarde en kracht. Misschien ontdekken ze wel voor de eerste keer in hun leven dat iets bijzonders te doen hebben. Ze worden vindingrijk, actief, en stijgen boven zichzelf uit.

Goudhaantjes - Blaken van zelfvertrouwen

Als je ziek bent of gehandicapt is het misschien niet zo voor de hand liggend. Maar als Goudhaantje heb je net heel veel te bieden. Niet alleen aan jezelf en je gezin, maar ook aan anderen. Goudhaantjes die hun talenten vinden en ermee aan de slag gaan, worden licht als een veertje. Het worden gouden veertjes die dwarrelen op het ritme van de wind, en onderweg andere Goudhaantjes aansteken om ook hun talent te ontdekken.

Doorzetters & Goudhaantjes

“Doorzetters” is het Podcast project van Arnaud Seutin. Hij interviewt onbekende doorzetters met een bijzonder verhaal. Luister mee hoe hij vzw Goudhaantjes ontdekt.

Doorzetters Podcast van Arnaud Seutin

Bericht aan de ouders van een Goudhaantje

Een Goudhaantje aanmelden?

Ben jij een mama of papa, en staat jouw adressenboekje bol van de gespecialiseerde dokters en therapeuten? Dan heb jij vast een Goudhaantje in huis. Wil je graag dat je kind zijn talent ontdekt bij Goudhaantjes vzw?

Onze aanmeldingen verlopen via ziekenhuizen (UZA,…), scholen en revalidatiecentra (Ritmica, De Tjalk, Pulderbos, De Leerexpert,…), therapeuten, netwerken of gewoon via deze website.

Wat maakt ons uniek

We zetten in op de talenten van kinderen die ziek of gehandicapt zijn

Kinderen met een beperking of ziekte zijn veel meer dan hun ziekte of handicap. Door hen te helpen hun talenten te ontdekken, groeit hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Dat groeiend zelfvertrouwen zorgt dat ze boven zichzelf uitstijgen. Ze krijgen meer veerkracht waardoor ze sterker in het leven staan.

We moedigen kinderen met een ziekte of beperking aan om hun talenten te delen

Een Goudhaantje weet waar hij blij van wordt. En iemand die blij is, wil dat delen met anderen. Dat is de essentie van Goudhaantjes. Niet alleen vindt een Goudhaantje zijn uniek talent, hij ontdekt ook dat hij kan geven. Voor kinderen met een beperking is dat vaak een echte mijlpaal. Hij wordt een Goudhaantje met een boodschap. Zijn horizon wordt breder. Zijn veerkracht neemt toe. Hij bouwt een vriendenkring op met kinderen die gelijkaardige interesses hebben.

We kiezen bewust voor een langetermijnrelatie

We streven naar een blijvende verbondenheid met de kinderen en tussen de kinderen, op basis van interesse en kunde. Dat doen door een breed netwerk van partners en vrijwilligers samen te brengen die staan te popelen om al dat talent te zien openbloeien. We brengen ouders van Goudhaantjes in contact met de dienstverlening (welzijn, vrijetijd) die bestaat voor hun Goudhaantje. Dat is nodig omdat ouders vaak zo druk zijn met hun Goudhaantje dat het hen ontbreekt aan tijd en energie om dit allemaal uit te zoeken.

We zijn een kleine plaatselijke organisatie met ruimte voor persoonlijke aandacht

Omdat we een kleine, locale organisatie zijn, kunnen we persoonlijke aandacht geven en wordt het geld direct besteed aan waarvoor het bedoeld is. Wij zijn uitsluitend actief in Vlaanderen, in de achtertuin van de mensen en bedrijven waar we mee samenwerken. Zo is onze locale impact meteen concreet waarneembaar.

Share
Share