a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Image Alt

Vaakgestelde vragen

Vaakgestelde vragen –  Fiscaal Attest

Heb ik recht op een fiscaal voordeel als ik een gift doe aan vzw Goudhaantjes, via de projectrekening ‘Opstart innovatief inclusie project voor kinderen met een chronische ziekte of een beperking’, beheerd door de Koning Boudewijnstichtingrekening BE10 0000 0000 0404 (BIC: BPOTBEB1) met vermelding van de gestructureerde melding ‘128/3133/00025’?

Wanneer het totaal van je giften aan de Koning Boudewijnstichting minimum €40 op jaarbasis bedraagt, heb je recht op een fiscaal attest. Het fiscaal attest voor het totaal van de giften die je hebt overgemaakt aan de Koning Boudewijnstichting word je het jaar daarop, eind februari, toegestuurd. Dit is ruim op tijd voor je belastingaangifte. Als je bijvoorbeeld in 2019 een gift van 50 euro aan de Koning Boudewijnstichting deed ten voordele van de projectrekening van vzw Goudhaantjes, ontvang je daarvoor in maart 2020 het fiscaal attest.

45% van het gestorte bedrag zal je in mindering komen van je belastingen. Wij ontvangen nog altijd 100% van je gift, maar je betaalt netto zelf slechts een deel.

Daarnaast is het ook belangrijk te weten dat giften die via een derde worden gedaan, vb. opgezette inzamelactie met tegenprestatie voor de schenker (vb. pannekoekenslag, spaghettiavond, …), en nadien worden overgemaakt ten voordele van vzw Goudhaantjes, niet fiscaal aftrekbaar zijn.

Giften die bijvoorbeeld door een derde zoals Facebook (indien u een gift doet via de Facebookpagina van vzw Goudhaantjes) worden gedaan geven geen recht op een fiscaal attest om een belastingsaftrek te bekomen.

Alle informatie over belastingvermindering voor giften vindt u op de site van de Federale Overheidsdienst FINANCIEN

Hoeveel geld kan ik recupereren dankzij mijn fiscaal attest?

Giften vanaf 40 euro die worden overgemaakt aan de Koning Boudewijnstichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag dat op het fiscaal attest vermeld staat. Indien je bijvoorbeeld 80€ schenkt, dan zal je 36€ in mindering brengen van je belastingen..

Wanneer ontvang ik mijn fiscaal attest?

Het fiscaal attest voor het totaal van de giften die je hebt overgemaakt aan de Koning Boudewijnstichting word je het jaar daarop, eind februari, toegestuurd. Begin maart 2020 ontvang je dus je fiscaal attest voor je giften van 2019.

Hoe moet ik mijn belastingaangifte invullen om de belastingvermindering voor giften te vragen?

Vermeld in vak X, A van uw belastingaangifte het bedrag van de giften die u in 2019 gedaan heeft.

Meer info op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om recht te hebben op een fiscaal attest?

Om het fiscaal attest in 2020 te ontvangen, moet de Koning Boudewijn Stichting ten laatste op 31 december 2019 een minimum van €40 (al je giften samengeteld) van jou ontvangen hebben.

Moet ik mijn fiscaal attest aanvragen?

Als je in België woont niet. Dan wordt het automatisch opgestuurd naar het adres verbonden aan het rekeningnummer waarmee je de giften deed.

Share
Share