a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
Image Alt

Fonkeldag

Wat is een Fonkeldag?

Op een Fonkeldag nemen we nieuwe Goudhaantjes onder onze vleugels. We proberen om hen langdurig te verbinden, om hen te leren geven en nemen, om bij elkaar te ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze graag doen. Die gezinsdag vol activiteiten, ontspanning en plezier staat in het teken van de talenten en interesses van het Goudhaantje en zijn gezin.

Eregasten

Tijdens onze Fonkeldagen gaat alle aandacht naar het Goudhaantje en zijn gezin. Op die dag hoeven zij zelf nergens aan te denken: samen met onze vrijwilligers voorzien wij een verrassingsprogramma vol leuke activiteiten en interactieve workshops. Dat programma is bovendien volledig op maat van het gezin. Onze Goudhaantjes en co kunnen zo een geweldige dag beleven en zorgeloos genieten van elkaar.

Talentcoaches

Een belangrijk aspect van onze Fonkeldagen zijn de talentenworkshops. Tijdens die workshops begeleiden professionele talentcoaches het Goudhaantje bij zijn zoektocht naar zijn sterke punten. We betrekken de andere gezinsleden daarbij door ook hun talenten te benoemen en in de schijnwerpers te zetten.

Focus op het hele gezin

Door het hele gezin te betrekken bij de activiteiten en workshops willen we de gezinsbalans versterken. De gezinsleden gaan samen op zoek naar elkaars kwaliteiten, beleven leuke momenten en genieten van verdiende ontspanning. Naast mooie herinneringen brengt dat ook veerkracht met zich mee voor uitdagende momenten in de toekomst.

Goudhaantje Margot

Persoonlijk fonkelboekje

Om het allemaal heel tastbaar te maken krijgt elk Goudhaantje zijn/haar eigen Fonkelboekje. Dit is hun persoonlijke talentenboekje waar ze de hele dag in werken en dat ze mee naar huis krijgen om ook thuis verder mee aan de slag te gaan. Het helpt hen focussen op sterktes, talenten en complimenten en groeit met hen mee. Ze kunnen erop terugvallen tijdens moeilijke momenten.

Doorheen de Fonkeldag gaat een Goudhaantje aan de slag met zijn eigen Fonkelboekje. Dat persoonlijk talentenboekje krijgt elk Goudhaantje op het einde van het evenement ook mee naar huis om het resultaat van die dag tastbaar te maken. Zo kunnen de gezinsleden thuis verder bouwen op de basis die ze tijdens de Fonkeldag gelegd hebben. Ook kan heel het gezin erop terugvallen op moeilijke momenten. Het Fonkelboekje helpt hen focussen op ieders sterktes en talenten en groeit zo met hen mee.

Talentenmaatjes

Na een leerrijke en ontspannende dag verzamelen alle deelnemers van de Fonkeldag zich in een kring. Elk Goudhaantje stelt zichzelf voor en benoemt zijn ontdekte talenten. Op dat moment krijgen onze Goudhaantjes de kans om echt te fonkelen en zien ze bovendien wie dezelfde talenten met hen deelt: hun Talentenmaatjes.

Moment van herkenning

We zorgen ervoor dat de deelnemers van een Fonkeldag dezelfde interesses delen. Op die manier kunnen ze elkaar tijdens gemeenschappelijke momenten leren kennen en ervaringen delen. Dat is een moment van herkenning voor veel gezinnen.

Kalender

We organiseren een 6-tal Fonkeldagen per jaar. Hou zeker de kalender in de gaten en vergeet je niet aan te melden.

Het stappenplan van een Fonkeldag

Stap 1 -

Aanmelden

STAP 2 -

Kennismaken

STAP 3 -

Fonkelen

STAP 4 -

Uitblinken

Stap 5 -

Begeleiden

Hoe verloopt zo'n Fonkeldag

Stap 1 - Aanmelden

Eerst en vooral moeten we weten dat jullie als gezin willen meedoen aan een Fonkeldag. Dat kunnen ouders simpelweg doen door hun gezin in te schrijven via de website of door een mailtje te sturen.

We hebben weer een Goudhaantje gevonden!

Stap 2 - Kennismaken

Tijdens een kennismakingsgesprek leren we wat het Goudhaantje en zijn gezin graag samen doen en wat ze goed kunnen. Ook bekijken we of er eventueel talenten zijn die aansluiten bij die van andere Goudhaantjes.

Stap 3 - Fonkelen

Een gezamenlijk welkomstmoment geeft het startschot van een geweldige dag. Zo maken we de eerste fonkels los. Ambassadeurs en ons persoonlijk Fonkelteam ondersteunen de Goudhaantjesgezinnen tijdens individuele talentenworkshops en activiteiten op maat. Samen doen ze leuke workshops aangepast aan alle beperkingen waardoor ze zichzelf en elkaar beter leren kennen. Op het einde van de dag krijgt elk Goudhaantje zijn persoonlijke Fonkelboekje mee naar huis.

Stap 4 - Uitblinken

Enkele weken na de Fonkeldag overhandigen we aan elk Goudhaantje een persoonlijk talentenrapport. Dat rapport bevat ook beeldmateriaal van de Fonkeldag. Op dat moment stellen we bovendien de officiële vraag om toe te treden tot de orde van de ambassadeurs: een groots moment!

Stap 5 - Begeleiden

Ambassadeurs zijn welkom op nieuwe Fonkeldagen, ook wel terugkommomenten genoemd. Daar mogen ze hun talenten inzetten en helpen bij de organisatie van Fonkeldagen en de begeleiding van nieuwe Goudhaantjes. Ze fungeren als het ware als gastheer of -vrouw en nemen zelfgekozen taken op die aansluiten bij hun talenten. Ze ondersteunen elkaar. Op die manier leren ze dat ze veel te geven hebben en wordt talenten ontdekken bij zichzelf en anderen een blije gewoonte. Daarnaast zien alle ambassadeurs elkaar telkens terug op de jaarlijkse Ambassadeursdag.

Getuigenis van een Fonkeldag

“Een Fonkeldag is een heerlijke gezinsdag die ons naast inzichten ook veel bevestiging heeft gegeven. We mochten even voor onszelf en met elkaar bezig zijn. We waren in goede handen en konden alles gewoon over ons heen laten komen.” – Martine, mama van Goudhaantje Rune en zus Arwen)

Lees hier hoe andere gezinnen hun Fonkeldag ervaarden

Fonkeldag_Goudhaantje Rune

Wil jij ook deelnemen aan een Fonkeldag?

We organiseren zo’n zes Fonkeldagen per jaar. Neem zeker eens een kijkje op onze kalender en meld je aan.

Share
Share